J

eanne Molenaar

Even voorstellen

Hallo allemaal, mijn naam is Jeanne Molenaar, ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Volendam.

Ik heb mijn studie in 2017 afgerond, ik ben hbo-verpleegkundige. Ik wist eigenlijk altijd al dat ik voor mensen wilde zorgen of iets voor mensen wilde doen. Ik ben nog altijd blij met de keuze die ik gemaakt heb.

Met veel plezier werk ik op de afdeling chirurgie. De afdeling bestaat uit urologie, mond kaak aangezicht, KNO, vaatchirurgie, darmchirurgie, plastische chirurgie en traumachirurgie. Het is een leuke gevarieerde afdeling, elke dag is anders, en elke dag is weer een uitdaging. Ik ben van nature een nuchtere, enthousiaste en zorgzame meid. Deze karaktereigenschappen kan ik goed inzetten bij mijn werkzaamheden als verpleegkundige.

Naast mijn werk als verpleegkundige vind ik het leuk om model te staan. Ik wil mijzelf hierin verder ontwikkelen. Dit biedt een leuke afwisseling met mijn toch wel zware werk als verpleegkundige.

Sinds een aantal maanden ben ik begonnen met Wing Chung Kung fu in Amsterdam Noord. Ik zocht een nieuwe sport en dit kwam op mijn pad, ik wilde wat meer zelfvertrouwen krijgen en mezelf kunnen verdedigen. In het begin was het erg confronterend. Ik moest in het begin enorm wennen aan het incasseren en uitdelen van stoten. Naar mate je hierin behendiger wordt leer je vanzelf de rust te bewaren en af te weren.

Verder houd ik van muziek luisteren (alle genres), zingen, festivals bezoeken en series kijken.

Miss World Nederland is voor mij een nieuw avontuur en uitdaging. Ik houd van reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Bij Miss World Nederland heb ik nu al nieuwe leuke mensen ontmoet en heb heel veel zin in het vervolg van het traject. Ik ben erg blij en dankbaar dat ik in de finale sta van Miss World Nederland!

Met stralende groet,
Jeanne....
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Ik bewonder mijn moeder, omdat ze heel sterk is. Ze zegt wat ze denkt en is direct. Ze blijft altijd bij zichzelf.

Wat heb jij van haar geleerd? Mijn moeder betekent heel veel voor mij. Ze is mijn steun en ik leer elke dag nog van haar. Ik respecteer haar mening.

Wat is het allerleukste met je mama? Waarom? Het leukste vind ik samen eten, samen tv kijken en samen lachen. Eigenlijk de simpele dingen in het leven. Je hebt niet veel nodig, alleen met elkaar zijn is al genoeg.

Welke wijsheid geeft jouw mama jou mee? De wijsheid die ik meegekregen heb van mijn moeder is dat ik af en toe mijn rust moet nemen. Ik kan mezelf nog wel eens voorbijlopen.
Wat ziet mama terug in jou? Gevoel voor humor, nuchterheid, spontaniteit en zorgzaamheid.

Wat vindt mama voor jou het allerbelangrijkste? Het allerbelangrijkste voor Jeanne is dat ze gelukkig is met wie en hoe ze door het leven gaat.

Wat wil mama jou meegeven voor de rest van jouw leven? Wat ik wil meegeven is: zorg goed voor jezelf (en de jouwen) Laat niet over je heen lopen, hou goede vriendinnen om je heen, hou je hobby’s in ere, wees gastvrij en lief voor anderen.

Wat vind je het mooiste van je dochter? Waarom? Haar zelfvertrouwen. Heel krachtig en ze laat zich niks wijs maken door anderen.

Wat heeft ze van jou geleerd? Het mooiste is: haar spontaniteit. Wat ze van mij geleerd heeft: zorgen en denken aan anderen.

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Jeanne Mama is mijn toonvoorbeeld.
Mama: Jeanne is een slimme, mooie meid die weet wat ze wil.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®