L

otte Lefel

Even voorstellen

Mijn naam is Lotte Lefel en ik ben 19 jaar oud. Geboren in Hilversum en nu wonend in Almere. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van de studie Mediaredactie medewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Als mijn vrienden en familie mij zouden beschrijven zijn creatief, lief en grappig dingen die zij zullen benoemen. Verder vind ik mijzelf ook een harde werker en sta ik altijd open voor nieuwe uitdagingen.

Educatie en ontwikkeling is erg belangrijk voor mij. Volgend jaar studeer ik af en ik wil dan zeker nog doorstuderen in de richting van media en communicatie. Het duurde voor mij even om de juiste studie te vinden maar ik zit helemaal op mijn plek met deze studie. Schrijven, fotograferen en editen zijn naast mijn studie ook mijn hobby’s, een perfecte combinatie dus! Naast deze hobby’s heb ik ook een grote liefde voor honden en theater.

Mijn deelname aan Miss World Nederland was eigenlijk iets wat ik al jaren wilde doen maar nooit had gedaan i.v.m. mijn lengte. Als vrouw van 1,62 meter is op papier de missenwereld eigenlijk niet ideaal. Toch besloot ik mij op het laatste moment nog op te geven want wie zegt dat kleinere vrouwen niet kunnen shinen op het podium? Nederland is altijd al een land geweest die heel open was naar authentiek jezelf zijn, dus ik vind dat het hoog tijd wordt dat de missenwereld dat ook gaat zien!

Wat mij uniek maakt is dat ik Asperger heb, een vorm van autisme. Veel mensen hebben nog een heel verouderd beeld van autisme en denken in hokjes. Ik ben hier om te laten zien dat dat tegenwoordig helemaal niet meer klopt! Toen ik mijn diagnose kreeg had ik zelf nooit een succesvolle vrouw met autisme om tegen op te kijken. Deels omdat autisme bij vrouwen ook moeilijker te diagnosticeren is omdat het nog vrij onbekend is. Ik hoop met mijn deelname aan Miss World Nederland niet alleen wat meer bekendheid aan autisme bij vrouwen aan Nederland te geven, maar ook om te laten zien dat een diagnose zoals autisme je niet tegen kan houden van je dromen en doelen.

Veel liefs van Lotte
Waarom bewonder jij je beste vriendin Leanne? Ik heb Leanne pas dit jaar leren kennen en ik had nooit gedacht dat iemand in zo’n korte tijd, zo veel voor je kan betekenen. Vanaf het moment dat we begonnen op te trekken met elkaar voelde het eigenlijk gelijk goed. Wat ik bewonder aan Leanne is dat ze, ondanks dat ze het syndroom van Turner heeft, met 100% voor het leven gaat. Ze is intelligent, lief en heel bescheiden.

Wat heb jij van haar geleerd? Wat ik van Leanne heb geleerd is hoe echte vriendschap hoort te zijn. We hebben beide lastige tijden gehad en daarom begrijpen we elkaar erg goed en steunen wij elkaar erin. Ik weet dat ik alles aan haar zou kunnen vertellen en ze mij nooit raar zou aankijken. Ook vertrouw ik haar en weet ik dat we voorlopig nog lang niet van elkaar af zijn! Leanne heeft mij laten zien dat zelfs in de donkerste tijden, er altijd ergens een beetje licht te vinden is.

Wat is het allerleukste van Leanne? Waarom? Het allerleukste van Leanne vind ik dat we eigenlijk heel erg veel op elkaar lijken. We kunnen elkaar aankijken en zonder een woord te zeggen, al weten wat de ander denkt. Ik kan enorm met Leanne lachen maar ook diepe en serieuze gesprekken voeren. Last but not least vind ik het heerlijk om eindelijk iemand te hebben gevonden die net zo veel van eten houdt als ik ;)

Welke wijsheid geeft jouw Leanne jou mee? Als ik Leanne een wijsheid mag meegeven zou het echt zijn om in haar zelf te geloven. Ze is een prachtig mens, van binnen en buiten, en dat is iets wat ze zelf ook echt moet gaan zien!
Wat ziet Leanne terug in jou? Ik herken mijzelf heel erg in Lotte omdat onze karakters voor een groot deel overeenkomen. Daarom klikte het ook vrijwel meteen tussen ons. We denken vaak hetzelfde, we begrijpen elkaar goed en hebben ook wat dezelfde dingen meegemaakt. Daardoor kunnen we ook goed met elkaar praten. We zijn denk ik allebei een beetje gek, we kunnen met elkaar lachen maar ook juist serieuzere gesprekken voeren. Dat maakt het ook fijn. Daarnaast zijn we allebei echte modemeisjes ;). En we houden van eten natuurlijk.

Wat vindt Leanne voor jou het allerbelangrijkste? Ik vind het uiteraard het belangrijkst dat Lotte gelukkig is. Ze verdient het om mensen om zich heen te hebben die veel om haar geven en ik vind het fijn om te zien dat het beter met haar gaat en dat ze bezig is met haar passies. Ik hoop dat ze haar doelen kan bereiken en dat ze zelf ziet hoe bijzonder ze is.

Wat wil Leanne jou meegeven voor de rest van jouw leven? Dat ze een hele mooie, speciale en getalenteerde meid is die het ver gaat schoppen. Ze mag trots op zichzelf zijn en het maakt niet uit wat andere mensen denken 

Wat vind je het mooiste van je vriendin Lotte? Waarom? Hoe oprecht, lief en meelevend ze is. Ze is allesbehalve egoïstisch (wat ik vaak heb meegemaakt met mensen), ze steunt me altijd en ik weet dat ik haar nooit kwijt zal raken. Ik vind het ook mooi dat ze veel plezier heeft in het leven, dat geeft een motiverend gevoel.

Wat heeft ze van jou geleerd? Ik hoop dat ze nu weet er personen zijn die veel om haar geven, en wat een echt goede vriendschap zonder issues betekent. En dat ik haar nooit zal veroordelen.

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Lotte: Leanne is een lieve, intelligente meid die hard werkt voor haar doelen.
Leanne: Lotte is eerlijk, bescheiden, sociaal, lief en grappig.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®