M

ariska Bank

Even voorstellen

Mijn naam is Mariska Bank, ik ben 19 jaar oud en studeer op dit moment Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam, een zakenvrouw in de dop kan je wel zeggen. Ik ben geboren in Zaandam en opgegroeid in Purmerend. Na mijn middelbare school in Hoorn gedaan te hebben, zei mijn hart zei dat er maar één plek was waar ik mijn carrière kon beginnen, Amsterdam. Het duurde dan ook niet lang om te besluiten dat dit voor mij de place to be was.

Ik ben gedreven, leergierig, realistisch en positief persoon die eigenlijk niet kan stil zitten. Ik werk vanaf mijn 13e levensjaar hard om mijn doelen te bereiken en zoveel mogelijk plekken op de wereld zien. Tegenwoordig ben ik ZZP’er als model, hostess en horeca wat ik met ontzettend veel plezier doe. Nieuwe mensen en nieuwe omgevingen prikkelen mij sterk. Ik ben dan ook een echt mensen-mens. Dit is de reden geweest dat ik alleen een jaar ben gaan reizen, wat een van de beste keuzes ooit is geweest. Ik heb een schat aan ervaring opgedaan, heb mooie en lieve mensen ontmoet die mij enorm geïnspireerd hebben en ben zelf gegroeid door alle bijzondere ervaringen waar ik dankbaar voor ben dat ik dit mee heb mogen maken. Mijn levensmotto is wanneer er een kans op je pad komt, moet je deze met beide handen aanpakken en er hard voor werken om iets moois te bereiken.

Mijn interesses liggen verder bij politiek en sport. Discussies over maatschappelijke problemen meng ik mij maar al te graag in. Dit niet om alleen maar mijn mening te laten horen maar ook om daadwerkelijk iets te betekenen voor deze problemen. Op sportief gebied heb ik jarenlang gedanst en gekorfbald maar tegenwoordig vind je mij veel in een downward facing dog of in de sportschool. Naast dit heb ik leuke mensen om mij heen waar ik graag tijd mee doorbreng; het liefst met een goed glas wijn en een paar bitterballen. Mijn deelname aan Miss World zie ik als een mooie en bijzondere kans om wellicht een platform te krijgen om iets te kunnen betekenen bij maatschappelijke problemen. Hier wil ik mij dan ook voor de volle 100% voor geven! Naast dit fantastische avontuur met alle mede-finalisten, hoop ik dat er nog veel moois op mijn pad mag komen.

Liefs, Mariska
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Haar doorzettingsvermogen en het vertrouwen dat ze in mij heeft. Mijn moeder is echt een harde werker die soms dag en nacht werkt om ons alles te kunnen geven wat wij nodig hebben. Daarnaast gaf mijn moeder mij op jongere leeftijd al veel vrijheid zodat ik veel ruimte kreeg voor mijn persoonlijke ontwikkeling, wat voor een moeder nooit makkelijk is. Dit betekent niet dat het af en toe niet zonder tranen ging, dat altijd.

Wat heb jij van haar geleerd? Om altijd open te zijn, hard te werken, om zelfstandig en onafhankelijk te zijn. De werkgeest heb ik zeker van haar overgenomen. Onafhankelijkheid heb ik al van kleins af aan meegekregen. Als ik iets wil moet ik er zelf voor werken. Mijn moeder is altijd heel open en nuchter waardoor alles maar dan ook alles bespreekbaar is en je je nergens voor hoeft te schamen. Dit heeft mij ontzettend geholpen in moeilijke tijden.

Wat is het allerleukste met je mama? Waarom? De autoritten samen. Van ongelofelijk vals zingen tot diepe gesprekken, ik houd ervan.

Welke wijsheid geeft jouw mama jou mee? Om van het moment te genieten. Ik denk altijd in 3 stappen verder waardoor ik kan vergeten wat ik eigenlijk nu heb. Mijn moeder is dan altijd de heldin die mij terug naar de realiteit brengt.
Wat ziet mama terug in jou? Wanneer ik naar Maris kijk, is alsof ik in de spiegel kijk. Wij lijken erg op elkaar. Niet alleen qua uiterlijk, maar juist sterk qua innerlijk. We hebben dezelfde humor, denken hetzelfde over veel zaken en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Een echte mini-me.

Wat vindt mama voor jou het allerbelangrijkste? Het allerbelangrijkste in het leven is je gezondheid en je geluk. Gezond leven vind ik heel belangrijk, lief zijn voor je lichaam. Zo leeft Maris gelukkig, ze is zuinig op haar lichaam en leeft op een gezonde wijze. Daarnaast heb ik Maris altijd meegegeven dat iedereen verantwoordelijk is voor z'n eigen geluk. Ze creëert veel geluk voor haarzelf, maar ook voor anderen door te zijn wie ze is.

Wat wil mama jou meegeven voor de rest van jouw leven? Wat ik Maris zou willen meegeven voor de toekomst is dat ze zichzelf blijft in het leven, ze haar geluk vasthoudt en haar doelen blijft nastreven. Niets is onmogelijk. En daarin zullen wij, als ouder, haar altijd in blijven steunen.

Wat vind je het mooiste van je dochter? Waarom? Naast dat Maris een prachtig uiterlijk heeft, is het mooiste aan Maris haar bijzondere persoonlijkheid. Maris is van jongs af aan altijd heel uniek geweest. Zoals wij altijd zeggen; Maris is ons kadootje. Ze lacht altijd, is nimmer chagrijnig en bezorgd haar omgeving altijd een bijzonder prettig gevoel. Ze stond al op jonge leeftijd altijd klaar voor anderen en deed erg haar best om het anderen naar de zin te maken. Ook is ze breed geïnteresseerd in alles. Maris denkt niet in problemen, maar in mogelijkheden. Het glas is altijd halfvol, in plaats van halfleeg. Ze absorbeert het leven en geniet van alle facetten die het te bieden heeft. Dat is heel bijzonder na veel grote tegenslagen die ze gehad heeft. Niet zichzelf in de slachtofferrol zien, maar knokken voor je geluk en uiteindelijk jezelf als overwinnaar zien. Dat is de kracht van Maris en maakt mij ontzettend trots en enorm dankbaar dat ik haar moeder mag zijn.

Wat heeft ze van jou geleerd? Maris heeft geleerd van mij dat je met hard werken en een positief karakter je veel kunt bereiken in het leven. Ook heb ik haar geleerd te genieten van hetgeen ze bereikt heeft en daar ook trots op te mogen zijn. Doordat Maris hoogbegaafd is, zit ze qua denken vaak al veel verder dan anderen, waarbij ze altijd vooruit kijkt, in plaats van af en toe achterom. Maris heeft voornamelijk van ons geleerd dat ze zelf haar levenspad uitkiest, met hier en daar wat steun van ons en met vallen en opstaan. Maar dit heeft haar gebracht waar ze nu staat; een ontzettend mooie, lieve, sterke en unieke vrouw.

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Mariska: Mama is gewoonweg geweldig!
Mama: Een prachtige, geslepen diamant die ik met me mee mag dragen, die blijft schitteren met zoveel mooie kanten en waar iedereen zo van kan genieten als je er naar kijkt!;-)

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®