M

aruschka Sahiboe

Even voorstellen

Ik ben Maruschka Sahiboe. Ik ben 26 jaar jong, geboren in Amsterdam en mijn afkomst is Indiaas. Het mooiste aan mijn twee culturen vind ik de karaktereigenschappen die ik bezit. Ik ben een zelfstandige Nederlandse vrouw met lekkere droge humor die haar mening durft uit te spreken! En aan de andere kant ben ik een echt warme Indiase vrouw die gastvrij en behulpzaam is. I have the best of both worlds!

Momenteel rond ik mijn HBO Business studies af en daarnaast heb ik mijn eigen eenmanszaak en werk ik als freelance model in binnen en buitenland. Reizen is mijn grootste hobby en met mijn werk als model reis ik veel en zie ik veel van de wereld. Bij elke reis naar een ander land leer ik graag van andere culturen. Hun denkbeeld, geloof, en hun manier van leven. Dit verbreedt mijn denkwijze en kennis. En kennis is voor mij rijkdom. Nederland telt zelf al 200 verschillende nationaliteiten en onze multiculturele samenleving maakt mij dan ook een trotse Nederlander!

Als klein meisje volg ik de Miss World verkiezing aangezien de verkiezing heel belangrijk is in India. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om finalist te zijn van de Miss World Nederland verkiezing en ik heb heel veel zin om dit traject met de andere 14 lieve finalisten mee te maken! Dit is overigens ook mijn laatste kans en ik zal er alles aan doen om het beste uit mij te halen.

Mijn passie en één van mijn grootste dromen is om als trotse Nederlandse ons land te vertegenwoordigen en aan de wereld te laten zien dat wij geen onderscheid maken in afkomst, geloof of kleur. Want hier kunnen veel landen nog van leren.

Liefs, Maruschka
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Ik bewonder mijn mama, omdat zij veel heeft meegemaakt in haar leven en desondanks er sterk is uitgekomen en altijd spontaan, vrolijk en zorgzaam is gebleven.

Wat heb jij van haar geleerd? Van mijn moeder heb ik geleerd dat je in welke situatie dan ook altijd moet blijven doorzetten en niet moet opgeven. Want alleen dan zal je je doelen bereiken. Het leven is nou eenmaal vallen en opstaan! En van vallen leer je en daar word je sterker van.

Wat is het allerleukste met je mama? Waarom? S H O P P E N ! ! ! ! En terrasjes pakken. Waarom? Omdat wij dan de grootste lol kunnen hebben samen in combinatie met een koffietje en een babbeltje!

Welke wijsheid geeft jouw mama jou mee? De wijsheid die mijn moeder mij meegeeft is dat ik moet genieten van alles wat ik doe en zeker moet streven naar meer, maar ook heel tevreden moet zijn met wat ik al heb!
Wat ziet mama terug in jou? Zij ziet in mij dat als ik iets wil bereiken dat ik er dan met de volle 200% voor ga. En zij ziet dat ik risico's durf te nemen.

Wat vindt mama voor jou het allerbelangrijkste? Mijn mama vindt het belangrijkste dat ik gezond en gelukkig ben.

Wat wil mama jou meegeven voor de rest van jouw leven? Mijn mama wil mij meegeven: wat er ook gebeurd je nooit moet opgeven. En dat ik best mag dromen van meer, maar wel blij moet zijn met wat ik al heb bereikt. En dat ik ervan moet genieten!

Wat vind je het mooiste van je dochter? Waarom? Haar zelfvertrouwen. Heel krachtig en ze laat zich niks wijs maken door anderen.

Wat heeft ze van jou geleerd? Naast dat ik haar uiterlijk zo mooi vind, vind ik haar innerlijk ook byzonder mooi, omdat ze zo spontaan, sociaal, lief en een beetje gek is!

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Maruschka: Mijn mama is mooi om te zien, lief, een echte doorzetter en een beetje prettig gestoord en dat maakt haar zo uniek!
Mama: Zij ziet in mij dat als ik iets wil bereiken dat ik er dan met de volle 200% voor ga. En zij ziet dat ik risico's durf te nemen.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®