R

oos van Bree

Even voorstellen

Mijn naam is Roos van Bree en ik ben 20 jaar oud. En op dit moment ben ik een enthousiaste vrolijke goedleerse fanatiek student aan het ROC in Nijmegen. Hier studeer ik aan de opleiding maatschappelijke zorg ggz, om uiteindelijk door te groeien naar de afdeling psychiatrie. Dit ben ik gaan studeren met de voornamelijkste reden om mijn eigen ervaringen te kunnen en te mogen delen met andere meiden en andere jongens die hierbij herkenning en die hierbij steun kunnen vinden. Ik heb namelijk zelf vijf jaar geleden de ziekte Anorexia gekregen. Een ziekte waarbij je jezelf omlaag trekt, waarbij je jezelf verminkt en waarbij je jezelf langzaam je eigen dood in trekt.

Ik heb gevochten ik heb gestreden en ik heb geknokt, En gelukkig kan ik dan ook nu met trots zeggen dat ik mijn ziekte na 2 langdurige opnames en vijf lange zware jaren klinieken in en klinieken uit zeggen dat ik trots op mezelf ben en dat ik trots ben op hetgeen wat ik bereikt heb. Mijn trots dat mag de hele wereld zien! ik ga en ik wil de gehele wereld over om mijn gezicht te kunnen laten zien. Om zo uiteindelijk ook een inspiratiebron voor vele te kunnen zijn. Dit is dan ook iets waarvoor ik ga strijden tijdens de Miss World Nederland verkiezingen. Ik wil de meiden en de jongens om mijn heen een houvast geven en een houvast kunnen bieden, ik wil ze vertellen en ik wil ze laten zien dat er zoveel veel meer uit het leven te halen valt dan alleen het eten en ik wil ze laten zien dat het leven je zo onwijs veel te bieden heeft.

Alleen om dat zelf te kunnen zien en omdat zelf te kunnen voelen en te kunnen ervaren moet je vechten knokken en moet je strijden. Want het is jou weg naar herstel! Ik wil hun hierbij helpen, ik wil ze helpen om weer te gaan houden van zichzelf. Mijn doel is dan ook om ze mee te kunnen geven dat uiterlijk een belangrijk onderdeel geworden is van onze huidige samenleving maar dat het absoluut niet je leven mag gaan leiden. Iedereen is namelijk mooi prachtig en uniek op zijn of haar eigen manier! Je kan jezelf niet veranderen, je kan jezelf alleen maar mooier en liefdevoller maken en gaan voelen.

Ook ben ik de opleiding maatschappelijke zorg GGZ gaan doen om mijn droombaan te kunnen verwezenlijken. Werken voor artsen zonder grenzen. Ik wil mensen graag helpen wie het minderen hebben, maar zeker niet zielig zijn. Ik wil de meiden en de jongens gaan helpen met de verwerking van hun traumatische ervaringen. Ik wil naar ze luisteren, ze een arm en een schouder kunnen bieden en ik wil ze steunen. Omdat ik dit ook zo fijn gevonden heb in mijn eigen herstellingsproces. En omdat ik deze mensen ook een liefdevol leven gun, net zoals ik deze hier in Nederland ook heb.

Ik ben woonachtig in het prachtige achterhoekse dorpje Winterswijk. Maar daarnaast ook voor mijn studie in de heerlijke stad Nijmegen. De drukte van de stad en de rust van het dorp zorgen voor de ideale combinatie en de ideale rust in mijn leven.

Naast mijn studie ben ik een fanatiek hockeyster, ik hockey al jaren en doe dit met heel veel passie en heel veel liefde. Houd ik van wandelen door de Nederlandse bossen, ben ik erg creatief met verf op de witte doeken. En houd ik van koken, van zwemmen & ben Ik dol op reizen & dan met name het ontdekken van nieuwe culturen.

Het zien van nieuwe plekken en het herontdekken van jezelf elke prachtige reis opnieuw. Afgelopen jaar ben ik voor drie maanden naar Uganda en Tanzania geweest om vrijwilligerswerk uitvoeren. Onder meer op een school voor kinderen van de Masai stam. Waar ik naast lerares ook ambassadrice van ben geworden. We hebben het voor elkaar gekregen om al honderd meiden van deze stam naar school te kunnen krijgen, maar we blijven door knokken, door vechten en door strijden. Want ieder kind verdient het om naar school te mogen. In het weekend houd ik ervan om lekker te kunnen eten, te kunnen drinken en heerlijk te kunnen dansen met mijn lieve vrienden en lieve vriendinnen.

Ik wil met mijn deelname aan Miss World Nederland graag aan iedereen laten zien dat het niet uitmaakt wie je bent, wat je doet, hoe je eruitziet of waar je komt. Ik wil graag aan iedereen laten zien & overbrengen dat iedereen iets bijzonders en iets unieks in zich heeft. En dat dat geen er ook uit mag komen. Want er is namelijk maar een iemand zoals jij en dat maakt jou zo mooi en zo bijzonder. Mensen moeten zich mooi voelen om hetgeen wie ze zijn, en niet om hetgeen wie ze willen of denken te zijn. Ieder mens mag gezien, gehoord en gevoeld worden. Alleen zo hebben we een echte samenleving.

Liefs, Roos
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Mijn mama betekent mijn alles in mijn leven, mijn moeder is niet alleen mijn moeder, ze is namelijk ook mijn beste vriendin. Ze is degene aan wie ik mijn hart kan luchten, bij wie ik mijn tranen mag laten vloeien en bij wie ik ook mijn grootste schaterlach hoorbaar mag laten klinken. Mijn moeder is er altijd voor mij geweest in de mindere maar zeker ook in de mooie momenten. Mijn moeder is de sterkte liefste knapste en powervrouw wie ik ken. Mijn moeder is mijn eigen superheld. En niet alleen de mijne, mijn moeder staat namelijk altijd voor iedereen klaar.

Mijn moeder biedt een schouder, een arm en een knuffel wanneer deze zo voelbaar nodig is. Dit was voornamelijk voelbaar toen ik in mijn ziekteproces zat, mijn moeder ging met me mee naar elke behandeling en naar elke afspraak. Ze was en ze is er altijd voor me. Mijn moeder betekent alles voor me, mijn moeder is een energieke krachtige powervrouw wie mij de kracht van het leven heeft leren terug te vinden en daar ben ik haar dan ook eeuwig dankbaar voor. Mijn moeder heeft een gouden hart en ik hoop dan ook dat ik later net zoals mijn mama ook zo’n fantastische lieve mama word.

Wat heb jij van haar geleerd? Ik heb van mijn moeder geleerd dat je moet genieten van het leven. Dat je moet streven naar je doelen en dat je open moet staan voor alle nieuwe mogelijkheden en kansen wie er op je pad terecht komen. Niets komt namelijk zomaar voorbij er zit altijd een mooie krachtige boodschap achter. Ze heeft me ook geleerd dat je altijd jezelf moet blijven en dat je jouw liefde naar andere mensen kunt en mag overbrengen want wanneer je dit doet je deze liefde in viervoud ook terug kunt verwachten. Mijn moeder heeft me altijd geleerd om alles uit het leven te halen, niet geschoten is altijd mis! en dat is iets wat ik in mijn jongere jaren en nu nog steeds iedere dag met me meeneem. Ik kijk dankzij haar dan ook naar kansen en uitdagingen en niet naar moeilijkheden en problemen.

Wat is het allerleukste met je mama? Waarom? Het allerleukste met mijn mama is toch wel onze gezamenlijke passie voor het hockeyen. Mijn mama bloedje fanatiek langs het veld terwijl ik de longen uit mijn lijf rende binnen de lijnen van het veld. Ik wilde winnen, ik wilde scoren en ik wilde het goed doen speciaal voor haar. Omdat ik er altijd zo van genoot als zei in het zonnetje, in de wind en in de harde regen speciaal voor mij naar de wedstrijd kwam kijken. Tijdens en na onze wedstrijden voelde je onze moeder en dochterband groeien en voelde je deze sterker worden. Dat vond ik zo bijzonder en zo mooi om als kind al te voelen dat deze momenten me altijd als zo dankbaar en liefdevol zijn bijgebleven.

Welke wijsheid geeft jouw mama jou mee? Wees liefdevol en dienend.
Wat ziet mama terug in jou? Een dame die makkelijk contact legt, voor haar einddoel gaat een regelaar in de brede zin van het woord.

Wat vindt mama voor jou het allerbelangrijkste? Gezondheid; het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Wat wil mama jou meegeven voor de rest van jouw leven? Blijf wie je bent de nuchtere dame geniet van alle mooie momenten en blijf knokken voor het behalen van je dromen en doelen.

Wat vind je het mooiste van je dochter? Waarom? Haar doorzettingsvermogen tijdens het harde gevecht dat ze de afgelopen jaren met zichtzelf gevoerd heeft. Het delen van haar verhaal met de buitenwereld. De lol en energie die je weer hebt opgepakt. De mooie doelen die ze voor zichzelf gesteld heeft en de passie en liefde voor haar ambassadeursschap voor de kinderen van de Masaistam in Tanzania. Ga weer samen met ze genieten deze zomer.

Wat heeft ze van jou geleerd? Dat je moet blijven strijden en knokken om je doelen te behalen. Niet opgeven maar met volle angst vooruit!

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Roos: “een energieke krachtige powervrouw wie mij de kracht van het leven heeft geleerd”
Mama: “een energieke krachtige dochterwie mij de kracht van het leven heeft gebracht.”

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®