R

osa Abera Verkerk

Even voorstellen

Mijn naam is Rosa Abera Verkerk en ik ben 25 jaar jong. Als maatschappelijk betrokken Social Work studente zet ik mij graag in voor anderen.

Ik ben geboren in Addis Abeba (Ethiopie) en heb de eerste jaren van mijn leven hier door gebracht. Nadat mijn vader kwam te overlijden stond mijn moeder alleen voor de zorg van mijn broertjes en zusjes.Op vier jarige leeftijd ben ik samen met mijn adoptieouders naar Nederland komen vliegen. Met mijn twee oudere broers geadopteerd uit Brazilië en Sri-Lanka vormen wij een multicultureel gezin.

Met de opleiding Sociaal Cultureel werk vlogen mijn medestudente, mijn stage begeleider en ik naar mijn geboorteland ter afronding van het stage project Elf-Gasha. Dit stagetraject is opgezet om wees kinderen in Ethiopië op te vangen en voorzien van primaire en secundaire levensbehoeften. Deze reis heeft mijn perspectief verbreed. Daarbij heeft het mij zowel professioneel als persoonlijk doen ontwikkelen, omdat ik mijn biologische familie heb mogen ontmoeten. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik probeer het uiterste uit mijn leven te halen en ik streef naar vreugde en geluk

Met mijn enthousiasme geef ik naast mijn studie ook danslessen. Dit doe ik met veel passie en liefde. Ik ben ontzettend dankbaar met de kans die ik gekregen heb als finalist van Miss World Nederland. Mijn diepste verlangen is om mensen met elkaar te verbinden ongeacht kleur, afkomst of etniciteit.

Liefs, Rosa
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Mulu Gashaw beschouw ik als een bijzonder krachtige mama/vrouw en heeft een belangrijke rol vervult in mijn leven. Ik bewonder haar vrije karakter en haar liefdevolle manier van handelen.

Wat heb jij van haar geleerd? Mulu is met haar familie opgegroeid in Ethiopië. Zij is op latere leeftijd met haar Nederlandse man naar Nederland gekomen. Hier bouwde zij een groot netwerk op om haar NGO project Elf Gasha woonboerderij voor weeskinderen te kunnen realiseren. Elf Gasha betekend eeuwige bescherming en door haar samenwerking met DMA (Diaconaal Maatschappelijk Activering Centrum) wist zij sponsoren zo ver te krijgen haar project te ondersteunen. Toen ik stage ging lopen tijdens mijn vorige opleiding voelde mijn eerste ontmoeting met Mulu gelijk warm en vertrouwd. Sinds dien, ben ik met haar mee gegaan naar organisaties, evenementen en gelegenheden. Hierbij stond fondsenwerving met focus op integratie en participatie van de Ethiopische en Nederlandse cultuur centraal. Mulu is een sleutelpersoon in mijn leven, een onmisbare toegevoegde waarde waarbij zij mij heeft zien ontwikkelen van meisje naar jonge vrouw.

Wat is het allerleukste met Mulu en Waarom? Wanneer je ook binnen komt, of het nou midden in de nacht is of niet…zij zal je altijd eten aanbieden =) dat vind ik het aller leuke aan mama Muluye!

Welke wijsheid geeft Mulu jou mee? Stop nooit met dromen en jaag je doelen achterna. Wees dankbaar voor de mensen die je vooruit willen zien gaan en koester deze. Wees creatief, lach, durf buiten je comfortzone te treden en probeer vrede te maken met je verleden. Alleen dan, kun je van jouw pijn je kracht maken!!
Wat ziet Mulu terug in jou? Rosa is een harde werkster, zet zich graag in. Zij is behulpzaam en betrokken voor jong en oud. Daarbij is zij creatief en heel energiek. Zij zoekt naar verbinding met mensen doormiddel van humor. Je bent prachtig zowel van binnen en buiten.

Wat vindt Mulu voor jou het allerbelangrijkste? Rust in het leven. Probeer je school, stage werk en activiteiten ernaast te balanseren. Het liefst zit je nooit stil maar zoek ook de rust op. Balans tussen gezond eten, voldoende nachtrust en sporten zorgt voor een stabiel leven. Ik ben trots dat je vecht voor je toekomst!

Wat wil Mulu jou meegeven voor de rest van jouw leven? Stel prioriteit aan dingen in het leven wat je niet met geld kan kopen.( tijd, vriendschap, dromen, hoop, liefde en gezondheid) Dat is rijkdom. Investeer in liefdevolle contacten. Blijf met twee benen op de grond staan. Probeer terug te geven aan de gemeenschap waar je vandaan komt!

Wat vind je het mooiste van Rosa? Waarom? Rosa heeft een uniek karakter en een hart van goud waardoor ze straalt aan de buitenkant.

Wat heeft ze van jou geleerd? Ik leer van Rosa te reflecteren op mijn eigen handelen. Je stelt waarde aan beloftes nakomen. En vindt het dan ook belangrijk dat mensen zich aan hun woord houden. Om deze waarde na te leven vindt jij het belangrijk om aan je afspraak en woord te houden. Ik waardeer in jou, dat je zegt wat je doet, en doet wat je zegt!

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Rosa: Mulu is een daadkrachtig persoon dat gedreven is om haar doelen te bereiken zodat zij onvoorwaardelijke liefde toont voor de generatie na ons.
Mulu: Rosa is een positief uitbundig en energiek persoon dat houdt van uitdagingen en verbinding zoekt ongeacht afkomst of kleur.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®