S

arah van Alem

Even voorstellen

Sarah van Alem, 25 jaar en woon in Utrecht maar kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen. Voor mij is dit mijn eerste missverkiezing ooit en ben dan ook ontzettend benieuwd wat voor mooie ervaringen er allemaal aan zitten te komen. Vanaf jongs af aan heb ik modellenwerk altijd gecombineerd met ondernemen.

Op mijn 15de heb ik mijn eerste eigen bedrijf opgezet. Dit heb ik de afgelopen jaren meerdere keren gedaan met onder andere bedrijven als Microsof waarbij een concept heb neergezet om een agenda app te ontwikkelen voor kinderen met autisme.

Vorige maand ben ik voor het derde jaar op rij verkozen als een van de meest inspirerende en innovatieve mensen onder de 25 binnen Nederland door The Next Web. Dit is voor mij een ware eer en heeft er in geresulteerd dat ik jonge startende startups vaak help met hun eerste stappen.

Naast dat ik fulltime werk als head of marketing global voor Incentro. Zit ik momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding Digital Business Concepts. Deze opleiding leert studenten een breed scala aan vakken als bedrijfseconomie maar ook neuromarketing en personal branding. Doordat de opleiding zo innovatief was vond ik het persoonlijk heel gek dat de scripties die geschreven dienden te worden nog binnen het standaard format vielen. Daarom ben ik samen met een aantal leraren een nieuw scriptie traject aan het opzetten. Waarbij studenten meerdere delen van hun onderzoek tussen tijds opleveren waardoor bedrijven tussen tijds al resultaten aangeleverd krijgen. En niet een half jaar moeten wachten om mogelijk oud nieuws als conclusie te ontvangen.

Momenteel ben ik zelf de eerste student die mogelijk op deze manier kan gaan afstuderen. Het is voor mij dan ook een ware eer om het scriptie traject binnen Nederland mogelijk te mogen gaan veranderen. Op lange termijn wil ik graag een eigen investeringsmaatschappij oprichten om jonge vrouwen wereldwijd de kans te bieden op het opstarten van hun eigen bedrijf. En daarnaast een geschikt mentorschap aanbieden om hen ook daadwerkelijk succesvol te laten worden. Dit is samenwerking met een x aantal vrouwen wereldwijd die hier veel ervaring in hebben.

Mijn naam is Sarah van Alem en ik hoop dat ik door middel van mijn deelname aan Miss World Nederland. Op lange termijn Nederland mag vertegenwoordigen internationaal om de Nederlandse cultuur van hard werken en er altijd voor gaan te laten zien aan de rest van de wereld. En zo internationaal mensen te inspireren om altijd hun dromen te volgen hoe onmogelijk ze soms op het eerste oogpunt lijken.

Liefs, Sarah
Waarom bewonder jij je mama/vriendin? Mijn mama geeft altijd iedereen een eerlijke kans. En gelooft erin dat erin iedereen iets goeds zit.

Wat heb jij van haar geleerd? Dat in moeilijke tijden je familie er altijd zal zijn om je te steunen om zo samen je dromen waar te maken.

Wat is het allerleukste met je mama? Waarom? De droge Belgische humor van mama vooral ze zelf niet eens door heeft hoe grappig ze is.

Welke wijsheid geeft jouw mama jou mee? Dat je altijd iedereen een eerlijke kans moet geven. Want in iedereen schuilt iets goeds!
Wat ziet mama terug in jou? In jou zie ik dezelfde gedrevenheid. Als je ergens voor gekozen hebt, zet je je voor de volle 100 % in om je doel te bereiken (en soms meer…) met al je creativiteit en al je capaciteiten.

Wat vindt mama voor jou het allerbelangrijkste? Dicht bij jezelf blijven jezelf trouw blijven en jezelf graag zien.

Wat wil mama jou meegeven voor de rest van jouw leven? Dat je geluk nooit te ver moet gaan zoeken, een simpele waarheid: het zit in de kleine dagelijkse momenten….

Wat vind je het mooiste van je dochter? Waarom? Dat je altijd en overal nieuwe vrienden maakt. Ook vroeger als kleutertje al.
Elke keer weer in een nieuwe, onbekende situatie je mannetje (vrouwtje) staat en ervoor gaat.
Dat je zomaar voor een volle zaal een presentatie geeft, terwijl je toch echt wel last hebt van plankenkoorts…

Wat heeft ze van jou geleerd? Blijf jezelf, er zijn al genoeg anderen. Altijd eerlijk zijn, dat is het gemakkelijkst, dan moet je ook je leugens niet onthouden….

Vraag voor allebei. Als jullie elkaar moeten beschrijven in 1 zin wat zou die dan zijn.

Sarah: Sarah is onze lieve, opgewekte, zelfstandige oudste dochter die ondanks haar drukke leventje in Utrecht toch nog steeds contact houdt met haar thuisfront en haar vrienden en familie in het verre Zeeuws Vlaanderen.
Mama: Een hardwerkende mama van drie dochters die altijd opnieuw haar dromen waarmaakt.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®