iss World Nederland 2020/21


 
“I want to use my talents on a large platform to make social problems a topic for discussion and to exert a positive influence. I want to inspire people and start beautiful projects, such as the one I started at Miss World Netherlands. The aim is to contribute to the social awareness of people with mental disorders. There are still so many prejudices about people with psychological complaints. I would like to break that. - Dilay Willemstein, Miss World Nederland 2020/21 winnaar.

Miss World Nederland 2020/21Mijn naam is Dilay Willemstein. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Eindhoven. Ik heb op de dansopleiding gezeten en ben inmiddels afgestudeerd. Mijn passies zijn dansen zingen en modellen werk. Ik kom uit een gescheiden gezin waarin beide ouders een andere afkomst hebben. Ik paste er nooit helemaal bij en heb daardoor veel haat ontvangen. Ik heb veel mensen in mijn omgeving gezien die psychische klachten hebben maar er niet over durfden te praten waardoor dat de situatie alleen maar verergerde. Het kwam zelfs op een punt waarbij ik bijna iemand verloor.

Beauty with a Purpose

Dit is ook een reden waarom ik mijn eigen campagne ben gestart genaamd: ‘Mijn naam is’. Met mijn campagne wil ik een platform creëren waarbij mensen veilig hun verhaal kunnen delen en niet bang hoeven zijn om zich kwetsbaar op te stellen. Ik wil met mijn ambitie en doorzettingsvermogen een rolmodel zijn voor de nieuwe generatie en als Miss World Nederland verder werken aan mijn Beauty with a Purpose project. Ik probeer vooral bewust te zijn over de dingen die ik doe en hoe het effect kan hebben op anderen. Ik wil altijd mijn stem laten horen voor de kwetsbaren.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®