T

HE CHALLENGE


 
“Every woman that finally figured out her worth, has picked up her suitcases of pride and boarded a flight to freedom, which landed in the valley of challenge and change.” Onno de Visser

Wat houdt "The Challenge" voor Miss World eigenlijk in?

Alle missen bij MWN zullen diverse protocollen doorlopen om uiteindelijk de hoogste score te kunnen behalen tijdens de finale, waarbij de jury een beoordeling geeft op diverse vlakken. ​

Het gaat bij Miss World Nederland om "Beauty and Brains" en niet om alleen maar de uiterlijke schoonheid. Discipline, etiquette, sociaal-maatschappelijke inzet, verzorging et cetera dragen zorg dat een van de missen uiteindelijk zich Miss World Nederland mag gaan noemen.

Daarna zal de internationale stap gemaakt worden naar Miss World en dat houdt behoorlijke wat in.

U treft hieronder een overzicht aan van de diverse challenges die de dames zijn aangegaan.

BEAUTY WITH A PURPOSE CHALLENGE

WhatsApp Image 2020-07-17 at 19.25.59
Beauty with a Purpose is in 1972 opgericht en het beloont de miss met het meest relevante en belangrijkste liefdadigheidsproject in haar land. Ook tijdens Miss World Nederland gaan de meiden aan de slag met hun eigen Beauty with a Purpose project. In 2019 won Roos met haar project over het bespreekbaar maken van anorexia in Nederland deze prachtige titel. Dilay won in 2020/21 deze titel met haar campagne Mijn Naam Is ... wat gaat over het bespreekbaar maken van psychische klachten.

SPORT CHALLENGE

sport
Onze eigen Miss World Nederland 2018 Leonie werd derde op de sport challenge én ze won het sprint onderdeel tijdens Miss World 2018. Elk jaar gaan de missen aan de slag met de sport challenge, ze laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van snelheid, kracht én samenwerken. In 2019 won Kirsten de sport challenge! Be ready to rumble! Patricia won in 2020/21 deze mooie titel!

HEAD TO HEAD CHALLENGE

head to head
Tijdens de Head To Head challenge krijgen de missen vragen over maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen. Uit elke groep ontstaat een winnares, zij mag in de finale strijden om de Head To Head titel! In 2019 stonden Roos, Kirsten, Mariska en Cherlyn 'Head to Head' in de finale om de titel te winnen. Cherlyn ging er met de winst van door! In 2020/21 won Lizzy deze titel met haar ijzersterke antwoord.

TOP MODEL CHALLENGE

topmodel
De topmodel challenge is niet zomaar een challenge! Hier kunnen de missen laten zien wat voor catwalk skills ze in huis hebben. Tijdens het traject van 2019 mochten de finalisten meelopen in de WVW Fashionshow in Schiedam. Ze mochten de mooiste jurken dragen van Branka Couture. Maruschka kreeg tijdens de finale haar verdiende medaille voor deze challenge. Tijdens de finale van 2020/21 won Patricia deze titel!

MULTI MEDIA CHALLENGE

multi media
Het winnen van de Multi Media titel kost wat inspanning. Je probeert jezelf zo goed mogelijk te presenteren op social media maar ook via de lokale kranten, radio en misschien wel TV. Kimberly won tijdens de Miss World Nederland finale van 2019 deze mooie titel! Lizzy won in 2020/21 deze titel voor haar goede inzet in de media.

TALENT CHALLENGE

Talent
Iedereen heeft een talent. Of het nu het bespelen van een muziek instrument is of het doen van een mooie dans, talent komt in alle soorten en maten. Dat was ook zichtbaar tijdens de finale van 2019. Elize deed aan majorette, Motuma zong een prachtig lied, Kirsten speelde piano, Brenda deed aan buikdansen en Cherlyn ging er met de winst vandoor door haar Tahiti dans. Laura won in 2020/21 de titel voor best talent met haar cabaret optreden.

Alle tekst en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk voorbehouden aan Miss World Nederland®